RING OSS - 036-330 29 57

Solceller Tranås

RING OSS - 036-330 29 57

Solceller

Solceller Tranås. Solpaneler på ett bostadshus i Tranås.

Intresset för att producera sin egen el är stort! Och det är inte konstigt eftersom fördelarna är många. Om du väljer att installera solceller i Tranås genom oss får du även alla de förmåner som kommer med att välja ett lokalt företag med stor kännedom och expertis.

Kontakta oss för mer information eller för att boka in en gratis konsultation!

Skaffa solceller i Tranås

Med egna solceller på taket blir du mindre beroende av marknadens elpriser och bidrar till att producera mer förnybar energi i världen. 

Var kan jag sätta solceller?

Det går att installera våra solceller i Tranås på de flesta typer av tak, men det är förstås viktigt att tänka på takets läge. Den optimala riktningen är vanligen mellan sydost och sydväst, men så länge taket inte är helt riktat mot norr och är fritt från större skuggor kan du få bra utdelning på dina solceller. Solcellerna sätts med mellan 15 och 60 graders lutning.

Våra solceller i Tranås

Våra solceller i Tranås går att kombinera till den omfattning som passar just ditt tak och elanvändning. Hur mycket el som produceras påverkas av faktorer som takets lutning, var i landet du bor, vilket väderstreck de är placerade i och naturligtvis av hur mycket solen skiner. Generellt uppskattas panelerna producera 1000 kWh per kW och år.

Återbetalningstiden för våra solceller i Tranås ligger ofta runt 12 år, avgörande för detta är hur mycket el som produceras samt marknadens elpriser.

Grönt ROT-avdrag

Det nya avdraget för grön teknik är nu beslutat av riksdagen och gäller från den 1 januari 2021. Skattereduktionen på 15 % ges för kostnader för installation av solceller. 

Hanteringen blir som vid RUT/ROT – det vill säga att avdraget sker direkt på fakturan, och det avdragna beloppet betalas från Skatteverket till installatören.

Skattereduktionen får uppgå till högst 50 000 kr per person och år. För att få reduktionen krävs att den utförda installationen tillhör ett småhus, en bostadsrätt eller en ägarlägenhet som ägs av den som begär skattereduktion eller hens föräldrar.

Skattereduktion för grön teknik påverkat inte utrymmet för övriga RUT/ROT-arbeten. Reduktionen gäller installationer av våra solceller i Tranås som påbörjas, avslutas och betalas från och med den 1 januari 2021.